3ο Γυμνάσιο Μίκρας

Στοιχεία Επικοινωνίας

3ο Γυμνάσιο Μίκρας,
Ευμένη του Καρδιανού,
57500 Καρδία
E: 3gymik@sch.gr
Τ: 23920 66156, 23920 66155

Νομοθεσία

Διδακτική Επίσκεψη Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Την 1η Δεκεμβρίου 2017 μαθητές/τριες της Β' τάξης επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Αστικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Robotsetgo στον  Τρίλοφο του Δήμου Θέρμης, στο πλαίσιο μιας διδακτικής επίσκεψης. Οι μαθητές/τριες, αφού παρακολούθησαν μια εισαγωγική παρουσίαση για τις δυνατότητες της Ρομποτικής, ακολούθησαν οδηγίες κατασκευής ρομπότ και στη συνέχεια τα προγραμμάτισαν ώστε να υλοποιούν ένα παιχνίδι σκυταλοδρομίας. 

"(...) Γενικά, η εκπαιδευτική ρομποτική (Robotics) είναι κλάδος της τεχνολογίας που ασχολείται με τη σχεδίαση, την ανάπτυξη και τη μελέτη ρομπότ. Η επιστήμη της Ρομποτικής αποτελεί συνδυασμό πολλών άλλων επιστημών, κυρίως δε της πληροφορικής, της ηλεκτρονικής και της μηχανολογίας. Η λέξη ρομπότ (Robot) προέρχεται από το Σλαβικό robota που σημαίνει εργασία. Τα ρομπότ είναι αυτόματες μηχανές με προγραμματισμένη συμπεριφορά. H χρήση των ρομπότ αποσκοπεί στην αντικατάσταση του ανθρώπου στην εκτέλεση του εκάστοτε έργου, τόσο σε φυσικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο λήψης αποφάσεων.

H Ρομποτική αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Τα παιδιά όταν σχεδιάζουν,  κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και να αναπτύξουν δεξιότητες σε τομείς όπως η Πληροφορική, τα Μαθηματικά , η Φυσική , η Τεχνολογία , η Τέχνη, το Περιβάλλον, η Κοινωνία κ.ά."