3ο Γυμνάσιο Μίκρας

Στοιχεία Επικοινωνίας

3ο Γυμνάσιο Μίκρας,
Ευμένη του Καρδιανού,
57500 Καρδία
E: 3gymik@sch.gr
Τ: 23920 66156, 23920 66155

Νομοθεσία

Το τελευταίο τρένο

"Το τελευταίο τρένο", μια βίντεοπαραγωγή διάρκειας 6 περίπου λεπτών από το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας σχετικά με τη μαρτυρική πορεία των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Επιζώντες από το Ολοκάυτωμα

ΑctionAid Hellas - Στείλε όλους τους φίλους μου σχολείο 2014

Στην Ελλάδα περισσότερα από 750 σχολεία συμμετείχαν στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, και τα οποία από τις 4-10 Μαίου 2014, ενημερώθηκαν και συμμετείχαν σε δημιουργικές δράσεις για το δικαίωμα στην εκπαίδευση και συγκεκριμένα για το δικαίωμα των παιδιών με κάποια μορφή αναπηρίας. 

Δείτε περισσότερα στο http://education.actionaid.gr/gaw2014.

3η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα ΑμεΑ

«…Η πιο σημαντική μέρα της ζωής μου είναι η μέρα που ήρθε κοντά μου η δασκάλα μου, η Άνι Μάνσφιλντ Σάλιβαν. Γεμίζω απορία και θαυμασμό κάθε φορά που σκέφτομαι τις αμέτρητες αντιθέσεις που έχουν αυτές οι δυο ζωές που έζησα. Ήταν 3 Μαρτίου 1887, τρεις μήνες προτού κλείσω τα εφτά. Το απόγευμα αυτής της αλησμόνητης ημέρας καθόμουν άφωνη στην πόρτα και περίμενα. Είχα καταλάβει κάπως από τα νοήματα της μητέρας μου και την πυρετώδη κίνηση στο σπίτι, ότι κάτι ασυνήθιστο επρόκειτο να συμβεί. Είχα στραμμένο το κεφάλι μου προς τον ουρανό κι ο απογευματινός ήλιος έλουζε το πρόσωπο μου, περνώντας μέσα από το πυκνό αγιόκλημα που σκέπαζε την είσοδο. Τα δάχτυλά μου από μόνα τους σχεδόν, χάιδευαν τα γνώριμα φύλλα και τα μπουμπούκια που μόλις είχαν βγει για να καλωσορίσουν τη γλυκιά άνοιξη του Νότου. Δεν ήξερα τι θαύματα και εκπλήξεις μου φύλαγε το μέλλον. Βδομάδες τώρα ο θυμός κι η πίκρα με μαστίγωναν αλύπητα και μια βαθιά χαύνωση είχε ακολουθήσει αυτόν τον παθιασμένο αγώνα. Σας έτυχε ποτέ να βρεθείτε πάνω σ’ ένα βαπόρι και να σας τυλίξει μια πυκνή ομίχλη σαν χειροπιαστό λευκό σκοτάδι και το μεγάλο καράβι να ρίχνει βολίδες, ψάχνοντας να βρει την ακτή, όλο ένταση κι ανυπομονησία, και σεις να περιμένετε καρδιοχτυπώντας πως όπου να’ ναι κάτι φοβερό θα συμβεί; Σαν ένα τέτοιο καράβι ήμουνα προτού αρχίσει η εκπαίδευσή μου, μόνο που εγώ δεν είχα ούτε πυξίδα, ούτε βολίδες κι ούτε είχα κανέναν τρόπο να μάθω πόσο κοντά ήταν το λιμάνι».

Έλεν Κέλερ

Σύμφωνα με στοιχεία του 2015, από τα 200.000 παιδιά με αναπηρία στην Ελλάδα, μόνο το 15% πηγαίνει σχολείο. Το υπόλοιπο 85%, δηλαδή 170.000 περίπου παιδιά παραμένουν αόρατα από τις εκπαιδευτικές κοινότητες, περιορίζοντας τις πιθανότητες τους να γίνουν ορατοί στο μέλλον στην κοινωνία μας.

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα ΑμεΑ, διαβάστε την έρευνα της ActionAid Hellas για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση των Μαθητών/τριών με Αναπηρία στη χώρα μας.

Μαλάλα Γιουσαφζάϊ

Αποσπάσματα από την ομιλία της Μαλάλα Γιουσαφζάϊ, κατά την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης 2014, με ελληνικούς υπότιτλους.

Το Ολοκαύτωμα της Βιάννου

"Το Ολοκαύτωμα της Βιάννου, 14-16 Σεπτεμβρίου 1943". 3ος Πανελλήνιος Μαθητικός και Φοιτητικός Διαγωνισμός Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Προσεγγίζουμε κριτικά το παρελθόν: Πρόσωπα, γεγονότα και ιδέες από τη νεότερη και τη σύγχρονη ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια Ιστορία».

 

Φωτόδεντρο Εκπαιδευτικά Βίντεο

Το Φωτόδεντρο Εκπαιδευτικά Βίντεο (ή Φωτόδεντρο video) είναι το Πανελλήνιο Αποθετήριο Εκπαιδευτικών Βίντεο για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Υπουργική Απόφαση 131377/Γ2, 19-08-2014) και αποτελεί ένα τα αποθετήρια Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων της «οικογένειας» Αποθετηρίων «Φωτόδεντρο». 

Φιλοξενεί συλλογές εκπαιδευτικών βίντεο μικρής διάρκειας (έως 10 λεπτών), που εξυπηρετούν διδακτικούς στόχους της σχολικής εκπαίδευσης και μπορούν να ενταχθούν μέσα σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την υποστήριξη της διδασκαλίας και της μάθησης. 

http://photodentro.edu.gr/video/

CERN: Το ταξίδι της ανακάλυψης (2)

"CERN: Το ταξίδι της ανακάλυψης" από το 2ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών για τις ανάγκες του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού και Φοιτητικού Διαγωνισμού Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Προσεγγίζουμε κριτικά το παρελθόν: Στιγμές του 20ου και του 21ου αιώνα»

Για τη γενιά του 1999: ο 20ος αιώνας τόσο κοντά μα τόσο μακριά

"Για τη γενιά του 1999: ο 20ος αιώνας τόσο κοντά μα τόσο μακριά" από το 20ο ΓΕΛ Αθήνας. 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός και Φοιτητικός Διαγωνισμός Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Προσεγγίζουμε κριτικά το παρελθόν: Στιγμές του 20ου και του 21ου αιώνα».

 

20ος αιώνας, οι βεβαιότητες διαψεύδονται

Τίτλος: "20ος αιώνας, οι βεβαιότητες διαψεύδονται" από τη Σχολή Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου. 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός και Φοιτητικός Διαγωνισμός Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Προσεγγίζουμε κριτικά το παρελθόν: Στιγμές του 20ου και του 21ου αιώνα»

Βίντεο για τον Μακεδονικό Αγώνα

Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα παρουσιάζει την παρακάτω οπτικοακουστική παραγωγή για τον Μακεδονικό Αγώνα. Επίσης, μπορείτε να περιηγηθείτε στις πλούσιες εκδόσεις του.