3ο Γυμνάσιο Μίκρας

Στοιχεία Επικοινωνίας

3ο Γυμνάσιο Μίκρας,
Ευμένη του Καρδιανού,
57500 Καρδία
E: 3gymik@sch.gr
Τ: 23920 66156, 23920 66155

Νομοθεσία

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ

Το συγκρότημα των εκκλησιών που είναι κτισμένο πάνω σε δύο μικρά νησάκια στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος και συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών – προσκυνητών, λόγω και της υπέροχης θέας προς το θρακικό πέλαγος.

Στο ένα νησάκι βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στο δεύτερο το παρεκκλήσιο της Παναγίας Παντάνασσας. Μια ξύλινη γέφυρα συνδέει την πρώτη με την δεύτερη και μια άλλη γέφυρα συνδέει τον Άγιο Νικόλαο με τη στεριά.

Η περιοχή της λίμνης Βιστονίδας είναι πανέμορφη και χαρακτηρισμένη ως προστατευμένος βιότοπος, ενώ το μοναστήρι αποτελεί πνευματικό κέντρο για τους κατοίκους. Υπάρχει μια μικρή μοναστική αδελφότητα, η οποία προέρχεται από τη μονή Βατοπεδίου και ακολουθεί καθημερινό πρόγραμμα ιερών ακολουθιών. Στην εορτή του Αγίου Νικολάου, στις 6 Δεκεμβρίου συγκεντρώνεται πλήθος πιστών.

Όταν φτάσαμε στο Πόρτο Λάγος οι μοναχοί μας υποδέχθηκαν με χαρούμενη διάθεση. Περάσαμε την πρώτη τεχνητή γέφυρα, φτάσαμε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και ξεκουραστήκαμε από την κουραστική διαδρομή μας. Έπειτα επισκεφτήκαμε το δεύτερο παρεκκλήσιο της Παναγίας Παντάνασσας και βγάλαμε φωτογραφίες μπροστά από την πανέμορφη θέα. Στο τέλος ξεκουραστήκαμε έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Το μέρος αυτό μας εντυπωσίασε καθώς είναι ένα τόσο μικρό άλλα ταυτόχρονα τόσο μαγευτικό. . Αυτό που θα μας μείνει αξέχαστο είναι η υποδοχή των μοναχών αλλά και η υπέροχη θέα.

Κατερίνα