3ο Γυμνάσιο Μίκρας

Στοιχεία Επικοινωνίας

3ο Γυμνάσιο Μίκρας,
Ευμένη του Καρδιανού,
57500 Καρδία
E: 3gymik@sch.gr
Τ: 23920 66156, 23920 66155

Νομοθεσία

Επίσκεψη στην Καρδία

Προχθές, επισκεφθήκαμε την Καρδία, εγώ και ο φίλος μου ο Αστέριος. Είναι ένα μικρό χωριό κοντά στην Θέρμη. Μας το πρότεινε ένας καθηγητής μας.

Καθώς φθάσαμε, πήγαμε σε ένα παραδοσιακό φούρνο για να αγοράσουμε πρωινό. Και οι δύο επιλέξαμε να φάμε μια τοπική σπεσιαλιτέ, γλυκό κουλούρι. Ήταν πραγματικά νόστιμη και μας έδωσε ενέργεια για την δύσκολη μέρα που μας περίμενε.

Μετά επισκεφθήκαμε μια λίμνη που ήταν κοντά στο χωριό. Εκεί οι ντόπιοι κάθε χειμώνα ψαρεύουν ένα τοπικό είδος ψαριού, το λεγόμενο , "Καρδιόψαρο". Επίσης, κάναμε έναν περίπατο στο μαγευτικό δάσος του χωριού. Ήμασταν τυχεροί, διότι είδαμε από κοντά ένα σπάνιο είδος ανθρωποφάγου φυτού. Το μεσημέρι, φάγαμε σε ένα πατροπαράδοτο ταβερνάκι.Ήταν όλα πεντανόστιμα.Το απόγευμα πήγαμε στο γήπεδο της τοπικής ομάδας και παρακολουθήσαμε ένα ματς. Δυστυχώς χάσαμε.Το βράδυ αναχωρήσαμε για το σπίτι μας.

Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν ότι στην Καρδία οι ρυθμοί είναι αργοί και χαλαροί. Είναι το ιδανικό μέρος για ξεκούραση. Αν μου δοθεί η ευκαιρία, θα ξαναπάω.