3ο Γυμνάσιο Μίκρας

Στοιχεία Επικοινωνίας

3ο Γυμνάσιο Μίκρας,
Ευμένη του Καρδιανού,
57500 Καρδία
E: 3gymik@sch.gr
Τ: 23920 66156, 23920 66155

Νομοθεσία

3η Επιστολή προς Γονείς και Κηδεμόνες

Καρδία, 21 Νοεμβρίου 2017

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων, το πρόγραμμα της τακτικής σας συνεργασίας με τους/τις εκπαιδευτικούς και την οργάνωση ενός σχολικού περιπάτου με μεταφορικό μέσο.

Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων

    Το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων σε κάθε σχολική μονάδα εξαρτάται από τον ρυθμό τοποθέτησης εκπαιδευτικών από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που αποτελεί την προϊσταμένη μας Αρχή. Φέτος παρατηρείται έλλειψη στην ειδικότητα των φιλολόγων, με αποτέλεσμα να μην έχει τοποθετηθεί ακόμη εκπαιδευτικός για να καλύψει κενό 10 ωρών. Συνέπεια των παραπάνω ήταν, από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα, να καταρτίζουμε προγράμματα μαθημάτων ανά ημέρα ή, προοδευτικά, ανά εβδομάδα μέχρι να ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες του σχολείου σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
    Από την πλευρά το σχολείου, σας διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των κενών και ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα οριστικοποιήσουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων. Σχετικά μπορείτε να ενημερώνεστε από τον σχολικό μας Ιστότοπο (3gym-mikras.thess.sch.gr - μενού: Σχολείο – Πρόγραμμα μαθημάτων).

Τακτική συνεργασία και ενημέρωση γονέων

    Από τις 10 Νοεμβρίου 2017 έχει ανακοινωθεί στον σχολικό μας Ιστότοπο (μενού: Σχολείο – Ενημέρωση Γονέων) το πρόγραμμα τακτικής σας συνεργασίας και ενημέρωσης για θέματα φοίτησης και επίδοσης των παιδιών με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Συγκεκριμένα, όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι διαθέσιμοι κάθε Τετάρτη, εκτός από δύο που θα σας ενημερώνουν κάθε Πέμπτη, τις ώρες που σημειώνονται στο συνημμένο πρόγραμμα.

Οργάνωση σχολικού περιπάτου με μεταφορικό μέσο

    Στην Καρδία δεν υπάρχουν μέρη τα οποία προσφέρονται για την πραγματοποίηση σχολικού περιπάτου που να βρίσκεται σε μικρή σχολική απόσταση από το σχολείο, πέρα από το «Χωριό της Ειρήνης», χώρος που είναι εκτεθειμένος στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Για τους παραπάνω λόγους ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών έχει αποδεχθεί αίτημα των εκπροσώπων των Μαθητικών Κοινοτήτων να πραγματοποιηθεί ο επόμενος σχολικός περίπατος στο «Mediterranean Cosmos», εφόσον συμπληρωθεί το 70% των συμμετοχών των μαθητών/τριών βάσει των γονικών συγκαταθέσεων που θα προσκομιστούν.
    Συνεπώς, προκειμένου να προβούμε στην οργάνωση της παραπάνω μετακίνησης την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, αν συμφωνείτε να συμμετέχει το παιδί σας, παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη σχετική γονική συγκατάθεση και είτε να την προσκομίσετε στο σχολείο αυτοπροσώπως μέχρι τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 είτε να τη φέρει το παιδί σας, εφόσον έχετε θεωρήσει το γνήσιο της υπογραφής σας σε Αστυνομικό Τμήμα ή άλλη δημόσια αρχή (π.χ. ΚΕΠ). Τα παραπάνω ορίζει το άρθρο 10 της Υπουργικής Απόφασης 33120/ΓΔ4, ΦΕΚ 681 τ.Β’/06-03-2017, την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε.
    Οι γονείς που δε συναινείτε στην παραπάνω μετακίνηση του παιδιού σας, δε χρειάζεται να προσκομίσετε τη δήλωση. Στην περίπτωση αυτή το παιδί οφείλει να προσέλθει την ημέρα του περιπάτου στο σχολείο και να παρακολουθήσει ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα. Διαφορετικά θα του καταχωριστούν οι προβλεπόμενες απουσίες.

Ο διευθυντής

Θεόδωρος Γούτας
ΠΕ-19 Πληροφορικής