3ο Γυμνάσιο Μίκρας

Στοιχεία Επικοινωνίας

3ο Γυμνάσιο Μίκρας,
Ευμένη του Καρδιανού,
57500 Καρδία
E: 3gymik@sch.gr
Τ: 23920 66156, 23920 66155

Νομοθεσία

Μια αρκούδα στο σχολείο μας!

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μια μικρή αρκούδα έρχεται στο σχολείο μας! Δεν ξέρουμε ακόμη πώς τη λένε, αλλά εμείς περιμένουμε με πολύ αγωνία να λύσουμε το μυστήριό της! Και ξέρετε γιατί; Επειδή ένα μικρό αρκουδάκι έχει χαθεί και για να το βρούμε θα πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι και να λύσουμε κάποιους γρίφους. Στην πορεία του παιχνιδιού οι πρωταγωνιστές του -που είναι άγρια ζώα ή δέντρα-θα μας δώσουν  κάποια στοιχεία και θα μας ενθαρρύνουν για να συνεχίσουμε στον επόμενο γρίφο!

Έχουμε και λέμε λοιπόν: τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές/τριες της Α' τάξης υποδεχόμαστε την εκπαιδεύτρια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για να συμμετέχουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "To μυστήριο της μικρής αρκούδας", ένα διαδραστικό παιχνίδι που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες. Ο γενικός σκοπός του είναι η ενημέρωση των μαθητών/τριών για ζητήματα του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από παιγνιώδη τρόπο. Παράλληλα με το παιχνίδι εμφανίζονται σύντομες πληροφορίες που σχετίζονται με τις δράσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,ια τα δάση, τους οικοτόπους και για προστατευόμενα είδη της ελληνικής πανίδας όπως η αρκούδα, ο λύκος, η βίδρα και το αγριόγιδο. 


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μία αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 κι έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αφορμή της ίδρυσής του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. Μια αφορμή που οδήγησε σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών.