3ο Γυμνάσιο Μίκρας

Στοιχεία Επικοινωνίας

3ο Γυμνάσιο Μίκρας,
Ευμένη του Καρδιανού,
57500 Καρδία
E: 3gymik@sch.gr
Τ: 23920 66156, 23920 66155

Νομοθεσία

Πρόγραμμα Ομίλων 3ου Γυμνασίου Μίκρας 2023-2024

3ο Γυμνάσιο Μίκρας

Σχολικό έτος 2023-2024

Πρόγραμμα ομίλων

Περιγραφή ομίλων

1.     Βυζαντινή Μουσική: Επιστροφή στις ρίζες μας!

Θα γνωρίσουμε τις απαρχές της μουσικής μας κληρονομιάς ως Ρωμαϊκό Γένος με όχημα τη μουσική που στην πορεία του χρόνου υπήρξε η εξέλιξη και μετεξέλιξη της αρχαιοελληνικής  μουσικής. Αναπτύχθηκε και έφτασε στο απόγειο της δόξας της στα ευρύτατα γεωγραφικά όρια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και επιβιώνει σε πλήρη άνθηση και ακμή στις μέρες μας στις ίδιες με τότε περιοχές: Ελλάδα, Αλβανία, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Μικρά Ασία, Συρία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Κύπρο, Λίβανο καθώς και απανταχού της γης, όπου υπάρχουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Δεν είναι μόνο το εκκλησιαστικό τραγούδι, αλλά και το παραδοσιακό, το έντεχνο παραδοσιακό, και το ρεμπέτικο τραγούδι που ριζώνουν στη βυζαντινή παράδοση. Τα παιδιά θα διδαχθούν βυζαντινή μουσική σημειογραφία, θα τραγουδήσουν βυζαντινά και θα γνωρίσουν τη σύνδεσή της με την λαϊκή/παραδοσιακή μας μουσική.Συντονιστής Ομίλου/Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Πάρτογλου, Ι. (ΤΕ16)

2.     Θεατρική Ομάδα.

Ο Όμιλος ανεβάζει μια παράσταση που επιλέγεται από τις προτεινόμενες από τα ίδια τα παιδιά. Παρουσιάζεται στη λήξη του σχολικού έτους στους/στις συμμαθητές/-ήτριες και τους γονείς των συμμετεχόντων/-ουσών. Συντονίστρια Ομίλου/Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: κ. Κ. Χατζάκου (ΠΕ01). Συνεπικουρία: κ. Π. Γάτσια (ΠΕ02).

3.     Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (Model United Nations).

Ο Όμιλος απευθύνεται σε μαθητές/-ήτριες της Γ΄ Γυμνασίου. Κατ’ εξαίρεση μπορούν να συμμετέχουν μαθητές/-ήτριες της Β΄ Γυμνασίου υπό την προϋπόθεση να έχουν άριστη γνώση της Αγγλικής (επίπεδο Γ2). Στόχος του ομίλου είναι η προετοιμασία των μαθητών/-τριών για τις ετήσιες συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο τον Μάρτιο. Στις συνεδριάσεις αυτές συμμετέχουν μαθητές/-ήτριες Γυμνασίων και Λυκείων από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία όλης της χώρας. Συντονίστρια Ομίλου/Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: κ. Ό. Νίτσο (ΠΕ06). Συνεπικουρία: κ. Σ. Τσακαλίδου (ΠΕ07).

 

4.     Ομάδα χορού Loona.

Σκοπός είναι οι μαθητές/ήτριες μέσα από τον χορό να αποκτήσουν δύναμη, ρυθμό, ευλυγισία, να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν. Ο χορός είναι τα πάντα και ιδιαίτερα η ενέργεια που συνεχώς ρέει, αλλάζει μορφή, μεταφέρεται και δημιουργεί. Θα ασχοληθούμε με διάφορα είδη χορών, όπως: μοντέρνο, σύγχρονο, χιπ-χοπ, παραδοσιακό, κ.ο.κ. σε συνεννόηση με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στον Όμιλο. Οι μαθητές/ήτριες θα διδαχθούν χορογραφίες, αλλά και θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τις δικές τους ομαδικά. Συντονίστρια Ομίλου/Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: κ. Ε. Χαρπαντίδου (ΠΕ11).

 

5.     Καλλιτέχνες εν δράσει

Σκοπός του ομίλου είναι να διευρύνουμε τους ορίζοντες της φαντασίας και της σκέψης των μαθητών/τριών μέσω της ζωγραφικής και να διαμορφώσουν δικά τους κριτήρια για να απολαμβάνουν την τέχνη. Κάθε άνθρωπος είναι ένας εν δυνάμει καλλιτέχνης. Οι μαθητές/ήτριες θα γνωρίσουν διάφορες μεθόδους και τεχνικές, θα ασχοληθούν με τα υλικά, τα μέσα, τα εργαλεία, θα πειραματιστούν και θα αξιολογήσουν τις ιδέες και τα έργα τους. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους θα συμμετάσχουν σε συνεργασία με άλλους ομίλους σε διάφορες δράσεις, όπως π.χ. η δημιουργία σκηνικών για τον όμιλο της Θεατρικής Ομάδας. Θα ασχοληθούν, επίσης, με διάφορες δράσεις για τη διακόσμηση των χώρων του σχολείου μας. Συντονίστρια Ομίλου/Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: κ. Α. Τσοχανταρίδου (ΠΕ08).